BG
Грижа за нашите мебели

RUBIE – БОЯДИСАНИ МЕБЕЛИ
Мебелите на Лора Ашли са създадени от майстори, с грижа и внимание, така че да произведат характерни мебели, които да доставят удоволствие и в бъдеще
  - Гамата Rubie е ръчно изработена от масивно дърво и модерни материали, подбрани така, че да създадат структурно единство и стабилност.
  - Rubie е боядисана ръчно, така че да се постигне характерният финиш и покритието от прозрачен лак, така щото всяка мебел да бъде индивидуална. С внимателна употреба тези прекрасно произведени мебели ще донесат много години удовлетворение от употребата им.

ХАРАКТЕРИСТИКИТЕ НА ЕСТЕСТВЕНОТО ДЪРВО
Дървото е прекрасен материал. Важно е да бъдат разбрани уникалните му възможности, които не бива да бъдат бъркани с дефекти.

Ръчно нанесеният финиш
Вариациите в маркирането с четката ще допринесе за характера и уникалните характеристики на всяка мебел.

Чворове в дървото и съединяващи се линии
Те са естествени възможности за постигане на естествен вид на дървените мебели, което понякога може да се види и през боядисаната повърхност. Те добавят доза любопитство и не пречат на изпълнението.

Експанзия
Всеки дървен материал ще покаже движение от сезон на сезон поради промените в атмосферната температура и влажността. Това често води до затруднения в движението на чекмеджетата, но за да улесните движението нанесете малко восък на плъзгачите на чекмеджето, захванати за тялото на мебелта и от двете страни на чекмеджето.

Части за нивелиране
  - От съществено значение е вашата мебел да бъде позиционирана на такова ниво на повърхността, че да е сигурно че вратите й се затварят правилно и се отварят лесно.
  - Клиновете се препоръчват за продукти с врати, за да ви помогнат при нивелирането. Когато мебелта престои на едно място за няколко дни, така че килимите да се утъпкат,нежеланата част от клиновете трябва да бъде издърпана, така че те да не се виждат.
  - Ако вратите не се отварят лесно или продуктът е местен, нивелирането трябва да се повтори. Всеки подходящ опаковъчен материал може да се използва за нивелация чрез повдигане на по-ниският ъгъл.

Слънчева светлина и топлина
  - Избягвайте излагането на мебелите на прекомерна топлина, например поставени пред радиатор, защтото това може да причини напукване. Минимум 30 см. разстояние от източниците на топлина е препоръчително.
  - Никога не поставяйте горещи чинии директно на дървени или боядисани повърхности, препоръчваме употребата на табли. Твърде дългата употреба на загряващо електрическо оборудване, като телевизор, върху мебелта също може да причини изгаряне.
  - Крачетата от тъмна гума, поставяни на електрическите и други уреди често съдържат химикали, които може да оставят неизтриваема следа върху повърхността на мебелта, ето защо трябва да се внимава.

ПОДДРЪЖКА И УКАЗАНИЯ ЗА ГРИЖА
За да спомогнем за удължаването на живота на вашите мебели Rubie ние ви съветваме следното:

Почистване
  - Разлята течност трябва да се отстранява незабавно с влажна кърпа.
  - За да имат добър външен вид мебелите ви ние препоръчваме редовно почистване на праха с мека кърпа.
  - Мебелите от време на време е добре да бъдат почиствани с мека кърпа, напоена с детергент и да бъдат подсушени с марля.
  - Постоянната употреба на препарати за полиране, съдържащи силикон не е препоръчителна, защото води до натрупване на филм от силикон, който променя вида на мабелите.

Грижа
  - Внимавайте при преместване – влаченето на мебелите по пода ще увреди корпуса.
  - Изпускането на мебелите на техните ъгли или крака може да ги повреди.
  - Облягането назад на двата крака на стола ще направи по-слаб корпуса му.
  - Внимавайте с остри предмети като играчки,катарами и токчета – предотвратете контактът им с мебелите.
  - Ако вашите мебели се изцапат с петна, надраскат се или се раздробят, или пострадат по друг начин ние препоръчваме професионална помощ за възстановяването им. Ако имате застраховка можете да се обърнете и към застрахователя за съвет. Също така се предлага и Сервиз на 08457 626 828.

Следвайки указанията по-горе вие ще запазите ефективността на продукта. Лора Ашли не носи отговорност за дефекти, причинени от неправилна употреба на вашите продукти.

Share |